Οίνοι

ΕΝΙΠΕΑΣ-bio

ΕΝΙΠΕΑΣ-bio

Ο ομώνυμος ποταμός όμορο του Κτήματος και του οινοποιείου έδωσε το όνομα «ΕΝΙΠΕΑΣ». Ποτάμιος θεός κατά την μυθολογία.

ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ-bio

ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ - Αυγουστιάτης

Ένα ιδιαίτερο κρασί από την ποικιλία Αυγουστιάτης. Τα κριτήρια επιλογής των σταφυλιών είναι αυστηρά και έχουν σαν στόχο τη βέλτιστη ανάδειξη της τοπικής ποικιλίας στο ιδανικό μικροκλίμα της περιοχής του κτήματος. Μέσα Σεπτέμβρη τρυγήθηκαν τα σταφύλια από το αμπελοτόπι Μύλος με απόδοση μέχρι 650κ/στρ..

ΤΙΝΑΚΤΟΡΩΓΟΣ-bio

ΤΙΝΑΚΤΟΡΩΓΟΣ-bio

Ποικιλιακή σύνθεση Τινακτορώγος, από την οικογένεια Ασπρουδών.  Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό της ποικιλίας είναι ότι κατά την περίοδο της άνθισης ρίχνει μεγάλο αριθμό λουλουδιών ώστε να πραγματοποιήσει ένα πράσινο τρύγο. Από το χαρακτηριστικό αυτό προέρχεται και το όνομα του.

 

ΜΕΛΙΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

ΜΕΛΙΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

Αυστηρά επιλεγμένοι αμπελώνες από την περιοχή της Ηλείας με απόδοση μέχρι 900κ/στρ. έδωσαν την πρώτη ύλη για τον ΜΕΛΙO, ένα φρέσκο κρασί όπου τα τυπικότατα χαρακτηριστικά του αποκαλύπτουν την γαλλική ποικιλία.

ΜΕΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ

ΜΕΛΙΟΣ ΛΕΥΚΟΣ

Μια επιλογή των σταφυλιών του Ροδίτη Αλεπού και Κοκκιναρά από επιλεγμένους αμπελώνες τις Ημιορεινής Ηλείας με απόδοση 1000 κ/στρ. Ακολουθήθηκε κλασική λευκή οινοποίηση και η ζύμωση διήρκησε 40 μέρες, εκφράζοντας στο έπακρο τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας.