Skip to content
+30 26210 69183 [email protected] ΔΕΥΤΕΡΑ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09.00-17.00

Γεννηθήκαμε εδώ

ΚΤΗΜΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ

Μου είπαν κάποτε πως αν έχεις ένα κλίμα, μια ελιά και μια σπιθαμή γης για να σταθείς, μπορείς να χτίσεις τον κόσμο ολόκληρο απ’ την αρχή.
Γεννηθήκαμε σε τούτο τον τόπο, άνθρωποι κι αμπέλια και μερικές απ’ τις αρχαιότερες και πιο σπουδαίες ιδέες στον κόσμο.
Σ’ αυτήν την πανάρχαια γη της Ολυμπίας, από γενιά σε γενιά περνάμε μια παράδοση που ξεκίνησε σχεδόν τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν…
ήρθε η εξέλιξη κι οι τεχνολογίες αλλά μέσα μας έμεινε το ίδιο μεράκι κι η ασίγαστη αγάπη για τη γη μας και τους καρπούς της.

Καλλιεργούμε τους αμπελώνες μας με την προσοχή και το πάθος που κράτησαν την ιστορία ζωντανή στις μνήμες μας. Δεν αφήσαμε τίποτα να ποτίσει το χώμα μας που δεν θα μπορούσαμε να το πιούμε οι ίδιοι, και δεν αφήσαμε τίποτα να ψεκάσει τα σταφύλια μας που δεν θα μας άφηνε να γευτούμε τη σαρκα τους πάνω απ’ την κληματαριά που τα γέννησε.
Κάνουμε πιστοποιημένη βιολογική καλλιέργεια… κι αυτή είναι η μοντέρνα έκφραση για αυτό που κάνανε οι παππούδες και οι προπάπποι μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κάνουμε το ίδιο που έκανε τον οίνο και τις ποικιλίες της Ολυμπίας γνωστά, σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.
Χρησιμοποιούμε σύγχρονες τεχνολογίες και στην πραγματικότητα το οινοποιείο και όλες οι εγκαταστάσεις στο κτήμα Μπριτζίκη, είναι οι μοναδικές στη Ελλάδα με απολύτως μηδενικό ενεργειακό ίχνος.
Χρησιμοποιούμε ηλιακή ενέργεια και γεωθερμία για όλες τις ανάγκες των υποδομών μας κι αφήνουμε τη φύση αλώβητη απ’ τις δραστηριότητές μας.

Melios WHITE

Γιατί αν αγαπάς τα αμπέλια σου, τον τόπο σου.. κι αν το προϊόν της δουλειάς σου είναι γέννημα της γης, τότε δεν μπορείς παρά να αγαπάς τη φύση και να την προστατεύεις με κάθε τρόπο. Κι έτσι μπορούμε να λέμε περήφανα πως κάθε τι που παράγουμε στο κτήμα Μπριτζίκη, είναι γέννημα φύσης αμόλυντης και το ακολουθεί ιστορία αιώνων.
Τούτος ο μύλος που είναι σύμβολο για μας, χτίστηκε πριν την τουρκοκρατία και τον αναστυλώσαμε για να τον κάνουμε μουσείο. Θέλουμε να αποτελέσει τον υλικό δεσμό μας με το βαθύ παρελθόν και την απέραντη ιστορία αυτού του πανάρχαιου τόπου. Θέλουμε να αποτελέσει το σημείο αναφοράς για την τέχνη της οινοποιίας στην περιοχή μας και του πολιτισμού που μας χάρισε.
Οι τωρινές εγκαταστάσεις μας είναι πιθανόν οι πιο σύγχρονες κι εξελιγμένες στην Ελλάδα κι ίσως σε ολόκληρη τη νότια Ευρώπη, αλλά οι δεσμοί μας με το παρελθόν της ολυμπιακής γης είναι άρρηκτοι κι αδιατάρακτοι.
Έτσι λοιπόν, κάθε προϊόν μας είναι μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Κάθε τι που δημιουργούμε, ελέγχεται από τις αρτιότερες τεχνολογίες της οινοποιίας, οι συνθήκες παραγωγής σταθμίζονται με απόλυτη ακρίβεια και κάθε παράμετρος προσδιορίζεται με σχολαστική λεπτομέρεια. Οι Θερμοκρασίες, η υγρασία, ο χρόνος… είναι όλα αντικείμενα μιας σειράς ελέγχων και επανελέγχων, με μεθόδους που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της τεχνολογίας…
Αλλά έρχεται εκείνη η στιγμή που πρέπει να αφήσεις τα πράγματα να πάρουν το φυσικό τους δρόμο.

Πρέπει να αφήσεις τα εξαιρετικά δρύινα βαρέλια να συνομιλήσουν με το κρασί. Να ανταλλάξουν αρώματα και μύθους… να αναδυθούν γεύσεις μυστικές. Να γίνουν γάμοι και γιορτές μυστήριες και ξεφαντώματα αρχαίων πνευμάτων.
Και πρέπει να περιμένεις να καταλαγιάσουν οι χοροί κι οι έρωτες των ξωτικών μέσα στα βαρέλια.

Κι αν ξέρεις να δουλεύεις όταν πρέπει να δουλεύεις… και να έχεις υπομονή να περιμένεις, όταν πρέπει να περιμένεις… τότε το μυστήριο της φύσης θα σε ανταμείψει με τρόπο που κανένας υλικός πλούτος δεν μπορεί…
γιατί η χαρά του οίνου, είναι το τραγούδι της γης στην καρδιά του ανθρώπου, είναι το μύχιο μυστικό που σου εκμυστηρεύεται ψιθυριστά το κρασί που έφτιαξες με την αγάπη και το πάθος σου. Είναι η θεία κοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και του σύμπαντος κόσμου.
Κι αυτή η γνώση… η ακάματη προσπάθεια… η χαρά της ζωής… η αγάπη μας για τα δημιουργήματά μας… βρίσκεται μέσα σε κάθε τι που παράγουμε στο κτήμα Μπριτζίκη.
Και να είστε σίγουροι πως είμαστε περήφανοι για αυτό.

Back To Top
Search